Coaching bij Prisma wordt verzorgd door professionele coaches. Zij coachen van mens tot mens. Het startpunt is uw vraag en zij luisteren met aandacht naar uw verhaal. Zij sluiten aan bij wat voor u op dit moment het meest speelt in uw leven en dat wat u wilt veranderen. Coaching creëert aandacht en ruimte voor het vinden van uw antwoorden en oplossingen. De coaches werken vanuit het vertrouwen dat u alles in u heeft om de belangrijke vragen in het leven te beantwoorden, uzelf te ontwikkelen, in balans te komen en uw welzijn te vergroten. Elke coach werkt vanuit haar eigen achtergrond. De werkvormen zijn divers en steeds passend bij wie u bent en uw vraag. Zij sluiten aan bij uw kracht en reizen graag een stukje mee op uw groeipad.

Mogelijke vragen voor een coachingtraject zijn:

• Wie ben ik, wat is belangrijk voor mij, wat wil ik nu echt, hoe leer ik te luisteren naar mijn eigen gevoel?
• Hoe breng ik meer balans in werk en privé, inspanning en ontspanning, hoe voorkom ik een burn-out, hoe geef ik mijn grenzen aan?
• Ik loop steeds tegen hetzelfde aan, hoe doorbreek ik mijn patronen?
• Hoe kan ik de communicatie tussen mijzelf en de ander (partner, collega etc) verbeteren?
• Het voelt alsof ik niets bijdraag, hoe kan ik me weer nuttig voelen?
• Ik heb behoefte aan een luisterend oor.
• En voelt u zich vooral welkom met uw eigen vraag.

Een persoonlijk coachingstraject start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wilt u een afspraak maken voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Stuur een bericht naar coaching@prismapsychologie.nl en wij nemen contact met u op.

Psychomotorische therapie (PMT) gebruikt bewegen als middel om jezelf beter te leren kennen en aan uw hulpvraag/leerwens te werken. Bewegingsvormen die de therapeut (Marloes) inzet zijn bijvoorbeeld balsporten, wandelen, tennissen en parcourtjes waarbij je geblinddoekt door een ruimte beweegt. Ook ervaringsgerichte werkvormen en metaforen uit de ACT worden toegepast. Bent u geïnteresseerd in PMT of wilt u een afspraak maken? Stuur een bericht naar pmt@prismapsychologie.nl en wij nemen contact met u op.

Ergotherapie richt zich op het weer mogelijk maken van betekenisvol handelen, zodat iemand kan deelnemen aan het dagelijks en maatschappelijk leven. Het handelen betreft zorgen/wonen, werken/leren en ook vrije tijd/spel. Onderliggend is er een gezondheidsprobleem. De insteek van ergotherapie is voor iedereen anders. Het gaat om uw leven, wat u belangrijk vindt, hoe u in uw omgeving functioneert en wat uw vraag is. Ergotherapie bij YWS in samenwerking met Prisma Psychologie richt zich op het bieden van hulp bij cognitieve en/of psychische problemen. We kijken naar het totale functioneren, wat goed gaat, hoe u met uw klachten omgaat, waar u tegenaan loopt en luisteren naar uw hele verhaal. Meestal speelt een veelvoud van factoren een rol. De behandeling is gericht op u als mens in uw omgeving en niet alleen op de klachten. Tijdens de ergotherapeutische behandeling werken we samen, waarbij uw zelfstandigheid en eigen regie centraal staan. We bekijken welke factoren te beïnvloeden zijn, wat helpend is en wat belemmerend werkt. Zo werken we toe naar een manier van handelen die maakt dat u geen of minder problemen ervaart. Voor aanmelding stuurt u een bericht naar coaching@prismapsychologie.nl en wij nemen contact met u op.